keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Bisnekset muuttuu

Meikäläinen on päättäny vaihtaa alaa. Toi remontointi alkaa olla sen verran rankkaa tämmöselle seniorikoiralle, että oon päättäny siirtyä kevyempiin ja tuottoisampiin hommiin: tietulliin. Tein tossa alkuvuodesta vähän liiketoimintasuunnitelmaa ja laskelmia ja totesin, että tietullin pitäminen on paitsi kevyempää, myös kannattavampaa kuin remontointifirman pyörittäminen. Tullihommissa saa raikasta ulkoilmaa ja silloin kun on huono sää, voi jättää menemättä töihin. Ajattelin että näppärintä on perustaa tietulli tähän mun talon kohdalle kotitien varteen. Ei oo sitte niin pitkä työmatkakaan.

Alkuvuoden suunnitelmien jälkeen oli aika aloittaa toiminta. Emäntä yleensä iltapäivälenkin jälkeen on päästäny mut vapaaksi tohon pihaan ja oon siinä sitten menny edes takas ja suunnitellu parhaan tullauspaikan. Paras paikka löytyi tosta meidän autotallin takaa kotitien varresta. Yks päivä sitte päätin että nyt on aika aloittaa tositoimet ja menin iltapäivälenkin jälkeen tohon tielle päivystämään. Ei aikaakaan kun autoja alkoi tulla ja mennä. Ekat asiakkaat oli vähän ihmeissään, että mikäs juttu tämä nyt oikein on. Pysäytin kaikki autot kävelemällä tiellä edes takaisin ja sitten kun ne avas ikkunaa niin kerroin että se tekis sitten kaks nakkia tietullia.

Ehkä semmosen vartin verran ehdin siinä pitää tietullia pystyssä, kun emäntä alkoi huutamaan pihassa naama punaisena. En nyt ihan kuullu että mitä se siellä karjui, kun mulla oli just bisnekset kesken yhden asiakkaan kanssa. Ei sillä emännälläkään oo mitään tajua liiketoiminnan pyörittämisestä! Eihän sitä nyt voi tulla asiakkaiden nähden tolleen pihalle raivoamaan. Ajattelin että huudelkoot siellä mitä huutelee, mä pyöritän nyt tässä tullia.

Jonkun aikaa siinä ehdin vielä pysäytellä autoja, kunnes emäntä tuli tosi vihaisen näköisenä tielle. Ajattelin että kun tässä tää sääkin alkaa mennä huonoksi, niin kai tästä sit joutais sisälle kuuntelemaan että mitä sillä emännällä nyt on sydämellä. Siitä sitten muutaman mutkan kautta kaartelin takas sisälle ja emäntä huuteli jotain "jäähyä" ja laitto mut veskiin. No siellä oli oikein mukava makoilla uuden maton päällä lattialämmityksen lämmittäessä mun työstä kipeytyneitä tassuja.

Kaiken kaikkiaan ihan mukavalta tuo tietullin pitäminen tuntui. Taidan jatkaa bisnestä heti kun pääsen pihassa vapaaksi seuraavan kerran..

-NeroKuva lavastettu jälkikäteen. Kuvan koira liittyy tapaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti